Сьогодні, 18 листопада, відбулось перше засідання нового складу правління Фонду соціального страхування України. Головою правління Фонду було одноголосно переобрано першого заступника Міністра соціальної політики Євгена Котика. Заступниками голови правління обрано Наталію Землянську (від сторони застрахованих осіб) і Володимира Цветова (від сторони роботодавців).

На засіданні затвердили звіти голови правління Євгена Котика і директора виконавчої дирекції Фонду Тетяни Михайленко про результати діяльності Фонду та його виконавчої дирекції за період роботи минулого складу правління.

Одними з головних досягнень останніх 6 років, упродовж яких управління Фондом здійснювала минула каденція правління, є адресні реформи, зокрема забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням та потерпілих на виробництві санаторно-курортним лікуванням у санаторно-курортних закладах за власним вибором, модернізація порядку надання страхових виплат потерпілим на виробництві та підвищення їх розміру, реалізація можливості подання заяв-розрахунків у електронному виді, удосконалення порядків надання медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві, спільне ефективне впровадження системи електронних лікарняних та ін.

Новообране правління Фонду затвердило проєкт бюджету Фонду соціального страхування України на 2022 рік. Крім того, було внесено зміни до порядків відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих на виробництві, а також відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних-закладів за кошти Фонду.

Також внесено зміни до структури органів Фонду та граничної чисельності працівників з метою приведення її у відповідність до існуючого адміністративно-територіального устрою України. Затверджено персональний склад постійних комісій ФССУ, звіти про виконання бюджету та результати діяльності Фонду у минулому році. 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України