Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Співробітники Служба безпеки України встановили особи ще двох окупантів, які знущались на мирним населенням під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Зловмисниками виявилися військові рф - 47-річний Дмитро Маховський, уродженець Брянської області та 30-річний Шивит Донгак, уродженець Республіки Тива.

Слідством встановлено, що у березні 2022 року вони вдерлися до господарства мешканця селища Слобода.

Погрожуючи зброєю, окупанти примусово вивезли чоловіка до приміщення місцевого магазину.

Застосовуючи до нього фізичну силу, загарбники намагалися «вибити» з потерпілого інформацію про розташування та переховування військовослужбовців ЗСУ на території села.

Не отримавши від чоловіка необхідних даних, рашисти через певний час продовжили тортури, погрожуючи йому розстрілом та фізичною розправою над його дружиною та сином. У подальшому один з окупантів вивів потерпілого на вулицю, примусив стати на коліна та облив легкозаймистою рідиною, погрожуючи підпалити.

На підставі доказів, зібраних слідчими СБУ, суд визнав російських окупантів винними за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб), та призначив їм покарання у вигляді 11 років, 6 місяців та 11 років ув’язнення заочно.

Розслідування проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.