Фото без опису

Поліцейські радять громадянам остерігатися сумнівних пропозицій про легкий заробіток в Інтернеті та ретельно перевіряти інформацію про варіанти можливого заробітку онлайн.

20 жовтня до поліції звернулася 29-річна мешканка Ладанської громади, яка повідомила, що в соціальній мережі «Інстаграм» знайшла повідомлення про вкладення коштів в криптовалюту. Жінка зв’язалася з адміністратором сторінки, який пообіцяв, що подвоїть внесену нею суму за 72 години. Жінка погодилась та відправила «інвестору» 3000 тисячі гривень. Невдовзі отримала повідомлення про надходження подвоєної суми – 6 тисяч гривень. Після цього вона відправила на вказаний рахунок ще 20 тисяч гривень. Після цього зв'язок з «інвестором» обірвався, він перестав відповідати та заблокував жінку.

Того ж дня до поліції звернулася і 18-річна мешканка Прилук. Дівчина за рекомендацією знайомої знайшла у соціальній мережі «Інстаграм» акаунт хлопця, який «дарує гроші». На відправлену суму він нібито повертає удвічі більше. Тож, потерпіла в надії легкого заробітку перерахувала 10 тисяч гривень на вказаний шахраєм рахунок. Коли виплати не отримала, то почала вимагати повернення внесених нею коштів. Їй пообіцяли це зробити якщо вона перерахує ще 1900 гривень. У результаті ні своїх, ні «подвоєних» коштів потерпіла не отримала.

Наразі поліцейські розшукують причетних до шахрайств у рамках відкритих кримінальних проваджень.

Поліція закликає громадян не виконувати вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів. Максимально обережно ставтеся до пропозицій легкого заробітку в Інтернеті та ретельно перевіряйте інформацію про осіб, які його пропонують.