Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Служба безпеки України зібрала докази злочинної діяльності трьох жителів Луганщини, які добровільно перейшли на бік ворога.

Встановлено, що один з колаборантів, мешканець м. Луганська, прийняв пропозицію окупаційної влади та був призначений  на посаду начальника групи швидкого реагування військової комендатури т.зв. «лнр».

Перебуваючи на «посаді», зрадник надавав допомогу окупаційним структурам у виявленні проукраїнськи налаштованого населення та виконував інші вказівки загарбників.

Інші двоє зловмисників добровільно зайняли посади керівників відділів у незаконних правоохоронних органах « министерства внутренних дел российской федерации», створених окупаційною владою.

На «посадах» колаборанти займалися організацією оперативно-профілактичних заходів за стандартами держави-агресора, а також виконували різні завдання в інтересах окупаційної влади.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили ворожим поплічникам про підозри за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

 Їм загрожує від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Наразі колаборанти перебувають на тимчасово окупованій території Сходу України.

Співробітники Служби безпеки здійснюють комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Розслідування злочинної діяльності колаборантів проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.