Суспiльно кориснi робот

Суспiльно кориснi робот

        Пiд час дiї воєнного стану вiдповiдно до пункту 2 частини першої статтi 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» вiд 12 травня 2015 року № 389-VIII вiйськове командування разом iз вiйськовими адмiнiстрацiями (у разi їx утворення) можуть самостiйно або iз залученням органiв виконавчої влади, Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, органiв мiсцевого самоврядування запроваджувати трудову повиннiсть для працездатних осiб та залучати їx до суспiльно корисних робiт. Таке рiшення доводиться до вiдома населення через засоби масової iнформацiї. Правовi та органiзацiйнi засади залучення працездатних осiб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, а також питання соціального захисту працездатних осiб, що залучаються до їх виконання, визначенi Порядком залучення працездатних осiб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України від 13.07.2011 №753.

З початку війни Фонд виплатив лікарняні для пів мільйона українців

З початку війни Фонд виплатив лікарняні для пів мільйона українців

Майже два мільярди гривень лікарняних було виплачено Фондом соціального страхування України з початку війни. Допомоги по тимчасовій втраті працездатності за 55 днів війни отримали 498,8 тисячі українців з усіх куточків України, зокрема зон активних бойових дій.

За підсумками січня спостерігається зменшення кількості днів лікарняних

За підсумками січня спостерігається зменшення кількості днів лікарняних

У перший місяць 2022 року до Фонду соціального страхування України подали на оплату на 1 мільйон днів лікарняних менше, ніж у тому ж місяці попереднього року. Загалом за підсумками січня Фонд прийняв на оплату 2,8 мільйона днів лікарняних у разі хвороб, травм, потреби догляду за хворими дітьми чи самоізоляції від COVID-19 – у січні 2021 року цей показник перевищив 4 мільйони днів.

Фонд профінансував щомісячні страхові виплати за січень у повному обсязі

Фонд профінансував щомісячні страхові виплати за січень у повному обсязі

Фонд соціального страхування України сьогодні, 14 лютого, завершив фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за січень. Кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для 195 тисяч осіб. Виплати таких допомог здійснюються у наступному місяці за попередній.

Механізм отримання допомоги від Фонду за е-лікарняним

Механізм отримання допомоги від Фонду за е-лікарняним

Понад 3 мільйони українців були на оплачуваному Фондом соціального страхування України лікарняному упродовж минулого року. ФССУ профінансував для них більше 5 мільйонів листків непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату.

ДО УВАГИ  РОБОТОДАВЦІВ ТА ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ!

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ ТА ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ!

У зв'язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України, з метою приведення структури органів Фонду соціального страхування України у відповідність до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-ІХ, постановою правління Фонду соціального страхування України «Про внесення змін до структури органів Фонду соціального страхування України та граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування України» від 18.11.2021 № 35, з 01.03.2022 затверджено нову структуру управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, у складі якої буде 5 відділень (замість 8 - існуючих на сьогодні), а саме: Корюківське, Ніжинське, Новгород-Сіверське, Прилуцьке, Чернігівське.