В умовах воєнного стану Кабінет Міністрів України постановою від 5 березня 2022 року № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» заборонив:

- нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пеню), інфляційні нарахування, проценти річних, нараховані на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;

- припиняти/зупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі. Така заборона діятиме до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Та введення воєнного стану в Україні не звільняє громадян від сплати за спожиті послуги.

Наразі оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств житлово – комунального господарства, що дозволяє здійснювати їм виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно – мастильні матеріали та засоби для знезараження питної води.

Погашення значного обсягу боргів населення Ладанської територіальної громади за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води до початку опалювального періоду 2022/2023 рр. є запорукою належного його проходження та виконання теплопостачальними підприємствами своїх зобов’язань.

3 метою забезпечення стабільної роботи підприємств житлово-комунальної сфери Ладанська селищна рада звертається до всіх жителів громади з проханням своєчасно здійснювати оплату за комунальні послуги через особисті кабінети на сайтах підприємств-виконавців послуг та за допомогою інших можливих i загальнодоступних сервісів (Приват24, Ощад24, iPay,  тощо); допоможіть також своїм рідним людям літнього віку сплатити за житлово-комунальні послуги.