МОБІЛЬНА БРИГАДА З ПРОТИДІЇ НАСИЛЬСТВУ ДІЄ НА ТЕРИТОРІЇ ЛАДАНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Відповідальні працівники (структурні підрозділи) в Ладанській територіальній громаді, які проводять роботу із координації заходів реагування на повідомлення про вчинення насильства:

Координатор з питань здійснення заходів у сфері запобігання і протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми на території населених пунктів Ладанської територіальної громади – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Красіловець Сергій Леонідович.

Уповноважена особа, яка проводить роботу з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства, координацію заходів з реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам Ладанської територіальної громади – головний спеціаліст з питань соціального захисту населення Ладанської селищної ради  Даткун Лілія Миколаївна тел. 050 634 36 66

Уповноважений заклад, який проводить роботу у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Ладанської селищної радиКомунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Ладанської селищної ради, директор Щогольова Любов Віталіївна, тел. 050 634 36 66

До місця вчинення насильства можуть залучатися (у разі потреби) представники уповноважених підрозділів органів Національної поліції, Служби у справах дітей та  інші суб’єкти.

Метою діяльності відповідальних осіб є надання соціальної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до їх потреб.

На території Ладанської селищної ради діє мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Мобільна бригада безоплатно надає такі послуги:

* психологічну допомогу постраждалим особам;

* реагує на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання;

* інформує постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг, зокрема про загальні або спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші сервіси);

* роз’яснює постраждалим особам їхні права та можливості отримання допомоги;

* проводить інформаційно-просвітницьку діяльність у громаді.

Повноваження Комунального закладу “Центр надання соціальних послуг Ладанської селищної ради у сфері запобігання та протидії домашньому насильству:

  • Прийом і розгляд звернень.
  • Інформування державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, уповноважених підрозділів органів НПУ про виявлення фактів домашнього насильства за наявності добровільної поінформованої згоди постраждалих осіб, крім випадків вчинення насильства стосовно дітей та недієздатних осіб або виявлення актів насильства кримінального характеру, коли така згода не вимагається; у разі виявлення факту домашнього насильства стосовно дитини — інформування не пізніше однієї доби Cлужби у справах дітей та уповноважених підрозділів органів НПУ.
  • Здійснення оцінки потреб постраждалих осіб.
  • Надання постраждалим особам повної та вичерпної інформації про їхні права і можливості отримання ними дієвої допомоги. 

 

Куди потрібно звертатись в разі вчинення домашнього насильства?

Найперше, куди потрібно звернутися за допомогою – це поліція. Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до райвідділу та написати заяву. Пам’ятайте, що поліцейські можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи.

Якщо ви потребуєте консультації, боїтесь звертатись до поліції з даного питання чи з інших причин, то можете зателефонувати на номери гарячих ліній, де вам нададуть роз’яснення та консультування (усі дзвінки безкоштовні):

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 116-123 або 0-800-500-335, сайт

https://la-strada.org.ua/garyachi-liniyi 

Національна дитяча гаряча лінія 116-111 або 0-800-500-225, сайт https://la-strada.org.ua/garyachi-liniyi

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

Урядова «гаряча лінія» для осіб, які постраждали від домашнього насильства 15-47(з мобільного), або сайт https://1547.ukc.gov.ua/ 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису