ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА ДЛЯ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ ТА ІНШИХ ВИРОБНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ У 2022 РОЦІ

Інформуємо, що у відповідності постанови Кабінет Міністрів України від 16 серпня 2022 року  № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» передбачено використання бюджетних коштів для надання підтримки за такими напрямами:

Щодо інформування агровиробників про переваги реєстрації та можливості отримання підтримки через Державний аграрний реєстр

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр або ДАР (dar.gov.ua).

З Днем Незалежності Украни!

        24 серпня 1991 року - день ухвалення Акта проголошення незалежності України і став початком нового етапу в житті, прагненням оновлення і руху до нових орієнтирів, побудови сильної Української держави для європейської нації – українців. 31 рік незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу. Упродовж тисячолітньої історії саме прагнення до свободи спонукало українців боротися за незалежність.

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА!

23 серпня країна відзначає День Державного прапора України. 18 вересня 1991 Президія Верховної Ради України постановою «Про прапор України» надала синьо-жовтому прапору статус офіційної символіки країни. 28 січня 1992 Верховна Рада України прийняла постанову «Про затвердження Державним прапором України Національного прапору». В Україні свято встановлене згідно з указом Леоніда Кучми «Про День Державного прапора України» від 23 серпня 2004 року. У 2009 році Віктор Ющенко вніс до Указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану

Починаючи з 1 травня 2022 року, понад 10 млн українських домогосподарств, що були побутовими споживачами газу 23 регіональних газопостачальних компаній, опинилися в ситуації, коли їхні постачальники не могли виконувати свою функцію. Для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану Товариство як «постачальник останньої надії» (відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 917-р) забезпечило постачання газу побутовим споживачам вашої області. Надалі на підставі відповідних рішень Міністерства енергетики України та Оператора газотранспортної системи України (далі — ОГТСУ) для захисту інтересів споживачів їх було включено до реєстру споживачів Товариства на умовах річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/м3 (з ПДВ, без вартості транспортування).  Усю додаткову інформацію можна отримати на сайті gas.ua. Для полегшення інформаційної роботи надаємо відповіді на найбільш актуальні питання, що постали у зв’язку з цією ситуацією.

Про участь у вебінарі

З метою забезпечення реалізації державної політики щодо розвитку малого і середнього підприємництва, створення сприятливих умов для ефективного функціонування бізнес-середовища обласною Програмою розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2027 роки передбачені заходи щодо інформаційної та консультаційної підтримки суб’єктів бізнесу та осіб, які бажають розпочати власну справу.