Фото без опису

Комфортно, цікаво, екзотично можна відпочити не лише за кордоном або у відомих туристичних місцях України, а й поблизу Чернігова. Саме такий відпочинок пропонує Анатолій Прокопець у своєму гостинному комплексі "Дім хаскі", що у селі Кладьківка на Куликівщині. Цього року підприємець розширив свій бізнес, скориставшись програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

А почалося все з хобі – любові до тварин. Спочатку були коні, і можливість для бажаючих покататися на них. Потім дружина подарувала Анатолію двох хаскі. «Оскільки це їздові собаки, я вирішив поставити їх в упряжку. Хаскі можуть тягнути нарту, лижника, велосипедиста, самокатчика. Катання з собаками це - неймовірні відчуття: незвично, драйвово, емоційно, - розповідає Анатолій. – Ця порода дуже соціальна, не агресивна».

Наразі у «Домі хаскі» - 17 хаскі, а ще коні, поні, барани, косулі, єноти, павичі. Гостинний комплекс є унікальним тим, що тут можна не лише відволіктися від новин війни, відпочити на природі подалі від міської метушні, подихати свіжим повітрям, помилуватися мальовничими краєвидами, а й отримати купу позитивних емоцій від спілкування з тваринами та різноманітних розваг з ними. А оскільки садиба розташована на берегах річки Десна, то відвідувачам пропонується ще й риболовля, прогулянки на байдарці, пляжний відпочинок тощо. Гостинний комплекс складається з двох будинків, виконаних в скандинавському стилі, з усіма зручностями. Є парковка, сауна-бочка, альтанка.

Цього літа в «Домі Хаскі» завдяки активності, винахідливості та ініціативності господаря, розваг побільшало. Скористашись програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», Анатолій Прокопець виграв мікрогрант. Гроші витратив на придбання гриля UNO, апібудиночка, альпаки та електропастуха для неї. Тепер для гостей нова послуга – трекінг з альпакою. За словами господаря, альпаки (наразі їх уже дві) швидко пристосувалися до нових умов та доволі контактні з людьми.

Крім знайомства з тваринами та птахами, у «Домі хаскі» пропонують оздоровлення в апібудиночку. За словами господаря, цей екзотичний, цілющий сон на вуликах позитивно впливає на самопочуття та психо-емоційний стан людини.

Радує тепер гостей і новий гриль-мангал, пристосований для приготування на дровах м'яса, риби, овочів. Його родзинка в унікальній конструкції: сидячи навколо мангала компанією, люди готують, їдять, спілкуються, відпочивають, і дивляться на вогнище.

Доглядати все це немале господарство Анатолію допомагають дружина та один працівник. Незабаром робочих рук побільшає – будуть працевлаштовані ще один інструктор та інструктор-охоронець. До речі, створення нових робочих місць – є однією з головних вимог для отримання мікрогранту.

Подати заяву за урядовим проєктом єРобота можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості