Як «оптимізувати» пенсію?

Законодавством передбачено можливість виключення місяців із «невигідною» заробітною платою (низькими порівняно з іншими місяцями коефіцієнтами) з періоду, за який враховується заробіток для обчислення пенсії. Це робиться для того, щоб не допустити зменшення зарплати для обчислення пенсії, і, в результаті, підвищити розмір пенсії. Таке виключення – називають «оптимізацією заробітку». При «оптимізації» можливо виключити із підрахунку зарплати періоди до 60 календарних місяців страхового стажу підряд, але не більш як 10% тривалості страхового стажу, обчисленого в одинарному розмірі. 

На Чернігівщині підрахували середній розмір підвищення пенсій

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України в області з 1 березня ц.р. проведені індексації пенсій, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

Пенсіонери Чернігівщини отримають оновлені виплати

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2023 року з 1 березня ц.р. проведені індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг: кому передбачені знижки у розмірі 100 %, 50 %?

Пільги з оплати житлово-комунальних послуг надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році це 3760 грн). Пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає.

Відбулося засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у 2022 році

07 лютого ц.р в режимі відеоконференції відбулося розширене засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, на якому було розглянуто підсумки роботи у 2022 році та визначено завдання і пріоритети на 2023 рік. У засіданні брала участь заступниця Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Увага! Змінився розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при державній реєстрації легкового автомобіля в Україні

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, з 1 січня 2023 року змінено розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації легкового автомобіля в Україні.

До уваги громадян! Із січня 2023 року пільги на оплату ЖКП виплачуються у грошовій формі

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» (у редакції постанови КМУ від 16.09.2022 № 1041) з 1 січня 2023 року пільги на житлово-комунальні послуги надаються виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.