Для отримання субсидії витрати на оплату комуналки мають перевищувати 15% доходу

Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг призначають людям, які не можуть самостійно сплатити всю суму. Розмір виплат розраховують індивідуально для кожної сім’ї з огляду на її склад, сукупний дохід та розмір житлового приміщення. Проте для призначення субсидії витрати на житлово-комунальні послуги мають перевищувати в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України

З ЖОВТНЯ ПІЛЬГИ ТА СУБСИДІЇ ВИПЛАЧУЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України»» починаючи з 1 жовтня 2022 року, Пенсійний фонд України забезпечуватиме виплату житлових субсидій та пільг.

Як підтвердити стаж для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній?

27 вересня ц.р. Кабінет Міністрів затвердив зміни до порядку підтвердження стажу для призначення пенсій. Постановою від 27.09.2022 №1058 Кабінет Міністрів України  вніс чергові зміни до власної постанови від 12.08.1993 №637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній».

Пенсіонерам, які відстрочили вихід на пенсію, збільшать виплати

Особи, які після призначення пенсій працювали і відмовилися від отримання пенсійної виплати або виявили бажання отримувати пенсію з більш пізнього строку, отримають надбавки до пенсії. Розмір надбавок становить 10% основного розміру пенсії за кожний повний рік роботи після призначення пенсії, але не більше 40%. Збільшення виплат розраховують з основного розміру пенсії, який пенсіонер отримував до 1 січня 2004 року, тобто до набрання чинності Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Розмір надбавки становитиме: за 1 рік роботи після виходу на пенсію – 6% основного розміру пенсії; за 2 роки роботи – 12%; за 3 роки роботи – 18%; за 4 роки роботи – 24%. Перераховані пенсії виплачуватимуть у червні з доплатою з 30 квітня 2022 року.