Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2022 року № 589 внесено зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

Збір з операцій з відчуження легкових автомобілів (далі – збір) сплачують підприємства, установи та організації всіх форм власності, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС.

Алгоритм отримання е-лікарняного під час перебування за кордоном

1 Якщо захворіли звернутися за медичною допомогою до лікаря в країні, де перебуваєте. Як документальне підтвердження отримання медичної допомоги та самого факту тимчасової втрати непрацездатності отримати медичний документ. Бажано, щоб у документі діагноз було вказано з використанням міжнародної класифікації МКХ - 10.

Верховна Рада України встановила щорічну індексацію пенсій для військових і держслужбовців

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства, який передбачає індексацію пенсій, зокрема, для військовослужбовців і держслужбовців.

Е-лікарняні:відповіді на запитання читачів

З 01 жовтня 2021 року листки непрацездатності в Україні оформлюються тільки в електронному форматі, а не в паперовому, як раніше. Незважаючи на те, що в області, станом 10.02.2022, вже видано 168880 Е-лікарняних, у наших читачів до цього часу виникають запитання щодо порядку роботи Е-лікарняних.